Skip to content

Hvordan får jeg installeret WordPress?

9. februar 2014

Det er et spørgsmål man møder flere steder på nettet.

Mange webhotel udbydere tilbyder den såkaldte 1-klik installering, men det som vi ikke ved er at disse type installationer plejer at ligge sin egen kode ind, som giver det jeg har valgt at kalde som en “beskidt” installation.

Så, hvordan får jeg en ren WordPress lagt på mit webhotel?

Lad os gå i gang…

Forudsætninger:

Før vi i overhovedet kan gå i gang, skal vi have følgende punkter på plads:

  • En FTP klient. Så vi kan uploade WordPress ind på vores webhotel. Der findes mange gode FTP klienter, jeg bruger selv FileZilla som er gratis, og virker ganske udmærket.
  • FTP og MySQL adgangskoder. Dem har vi fået da vi oprettede vores webhotel, eller kan hentes fra kontrolpanelet ind på webhotellets hjemmeside.
  • WordPress! Ja, vi skal hente den ned på vores hårddisk så vi kan uploade den på vores webhotel. Den kan hentes på www.wordpress.org

Godt. Er vi klar? Nu kommer “opskriften”…

Installation:

  1. Udpak den komprimeret WordPress ud i en mappe (navnet er underordnet, vi skal bare husk det!).
  2. Start FileZilla op, eller vores FTP klient, og tilføj et nyt sted, hvis vi ikke har det i forvejen. Her får vi brug for de FTP oplysninger vi har fået.
  3. Nu skal vi etablere en forbindelse ind i FTP klienten mod vores webhotel, og når dette er gjort skal vi bare kopiere alt det som ligger i vores WordPress mappe (den fra punkt 1) ind på det.
  4. Når vi er færdig med punkt 3, skal vi åbne en browser og taste ind adressen på vores hjemmeside (ind i adresse feltet, og ikke i Google som mange gør!)
  5. Vi vil blive konfronteret med en velkomstbesked som fortæller os vi skal oprette en konfigurationsfil inden vi starter installationen, det gør vi selvfølgelig.
  6. Næste skærm vi møder, beder den os om at angive nogle data, og det er her vi har brug for MySQL data, så vi kan tilgå den database der bliver oprettet i sammenhæng med WordPress installation. Når dette er gjort, trykker vi på “Submit” eller “Videre”, afhængig af hvilket sprog man kør med.
  7. Til sidst, vil systemet bede os om at taste en titel på hjemmesiden som vi altid kan lave om på senere, og adgangskode til vores administrator. Klik på OK, og så er WordPress installeret! Men…

Finjusteringer:

Vi bor i Danmark, vi taler dansk, og sandsynligheden for vores publikum er dansktalende er høj, så hvorfor ikke have systemet på dansk i stedet for engelsk?

  1. Først og fremmest skal vi finde filen kaldet wp-config.php, download den på vores harddisk, start en editor (notepad, eller noteblok men IKKE Word, da den kan ikke bruges til dette formål) og der hvor der står define(‘WPLANG’, ”); skal vi erstatte det med define(‘WPLANG’, ‘da_DK’); her fortæller vi WordPress hvilket sprog vi kør med.
  2. Derefter, skal du have de såkaldte sprogpakker, i vores tilfælde er det dansk.
  3. Tilbage til vores FTP klient, skal i navigere frem til mappen kaldet wp-content, og oprette en undermappe som vi kalder languages hvis den ikke findes i forvejen. Jeg vil understrege mappen skal hedde languages, og ikke sprog, lang, eller hvad du nu kan finde på…
  4. Ind i languages mappen skal vi kopiere de udpakkede sprogfiler som du har hentet her eller på nettet, og wp-config.php erstattes af den version som du har redigeret. Husk lige at den skal placeres det rigtig sted, så du skal nok et par niveauer op, da du sandsynligvis lige nu pejer på mappen languages.

SLUT! Det var det hele! Nu kan vi blot gå ind på vores hjemmeside og taster vi /wp-admin efter adressen på den vil vi være i stand til at tilgå administrationen, hvor en hel verden af muligheder åbner sig for os…

God fornøjelse med din ny hjemmeside, og hjertelig velkommen til WordPress! 🙂

Hvis du synes denne information har været nyttig, vil jeg bede dig om at give mig et +1, like, del, eller skriv en kommentar så jeg får den opbakning der skal til for at kunne lave flere gode guides… Vi ses på nettet!